Piškotová buchta
Ingredience:
- 4 vejce
- 100 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- kůra z 1 citrónu
- 1 PL rumu100 ml oleje
- 100 ml vody
- 250 g polohrubé mouky
- 1 ČL prášku do pečiva
Postup:
1. Do mixéru dáme rozmixovat žloutky, cukry, citrónovou kůru, rum, olej a vodu.
2. Do mísy dáme bílky a uděláme z nich sníh.
3. V míse smícháme dohromady mouku a prášek do pečiva.
4. Do sypké části nalejeme tekutou a smícháme dohromady. Poté přidáme sníh. Poté těsto nalejeme do formy a pečeme v troubě při teplotě 180°C asi 40 minut.
Poznámka: Toto těsto lze použít jako korpus při výrobě dortu.
Takto může vypadat hotová buchta.