Piškotová buchta

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z 1 citrónu
  • 1 PL rumu100 ml oleje
  • 100 ml vody
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 ČL prášku do pečiva

Postup:

1. Do mixéru dáme rozmixovat žloutky, cukry, citrónovou kůru, rum, olej a vodu.

2. Do mísy dáme bílky a uděláme z nich sníh.

3. V míse smícháme dohromady mouku a prášek do pečiva.

4. Do sypké části nalejeme tekutou a smícháme dohromady. Poté přidáme sníh. Poté těsto nalejeme do formy a pečeme v troubě při teplotě 180°C asi 40 minut.





Poznámka: Toto těsto lze použít jako korpus při výrobě dortu.



Takto může vypadat hotová buchta.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky